Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Україна має всі можливості постачати органічну продукцію в Китай", - Олена Ковальова

Китайський органічний ринок входить в десятку найбільших споживачів у світі і є надзвичайно привабливим для українських виробників та експортерів органічної продукції.

Знайомство з вимогами китайського законодавства у сфері органічного виробництва дозволить відкрити для України нові торговельні перспективи і посилити імідж надійного партнера на світовому ринку органіки.

Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час семінару "Сертифікація за органічними стандартами Китаю. Особливості входження на китайський органічний ринок" 12 березня.

У заході взяли участь радник з торгово-економічних питань Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Лю Дзинь, Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, китайської делегації, українські виробники та експортери органічної продукції.

"Ринок органіки в Україні розвивається стрімкими темпами. З екологічним потенціалом, з новим законодавством щодо органічного виробництва та з готовністю українських виробників сертифікувати своє виробництва на відповідність стандартам країн усього світу, Україна має всі можливості до нарощення поставок органічного продукції та завоювання такого масштабного та перспективного ринку як Китай", – прокоментувала Олена Ковальова.

Вона додала, що на сьогодні за оцінки FiBL в Україні нараховується 504 оператори органічного ринку, 304 з яких – виробники. Загальна площа сільськогосподарських земель з органічним статусом та перехідного періоду складає близько 300 тис. га. Найбільшими країнами-споживачами української органічної продукції є країни Європейського Союзу, США, Канада, Австралія та деякі країни Азії. Основними експортним продуктами є зернові, олійні, бобові, ягоди, фрукти та дикороси.

Зі свого боку, китайські представники висловили велику зацікавленість щодо постачань української органічної продукції в КНР.

"Торгово-економічні зв’язки між Китаєм та Україною постійно посилюються, товарообіг зростає. Розуміючи потенціал України, ми зацікавлені у нарощувані постачань з України саме органічної продукції та продукції з доданою вартістю", - зауважив Лю Дзинь.

Олена Ковальова подякувала китайським партнерам за їх готовність надати інформацію українським виробникам і експортерам, як саме можна адаптуватися до правил і вимог китайського ринку органічної продукції, яким чином можна пройти процедуру інспектування.

"За 2018 рік зростання товарообігу між нашими двома країнами в сфері АПК склало 16%. Впевнена, плідна співпраця на органічному ринку забезпечить додатковий імпульс для реалізації наших спільних можливостей, в яких кожна сторона отримає свої економічні переваги", - резюмувала заступник Міністра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ