Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна може отримати 250 млн доларів кредиту на будівництво сховища ядерних відходів

Корпорація приватних закордонних інвестицій США (Overseas Private Investment Corporation, OPIC) розгляне надання національній атомній енергогенеруючій компанії "Енергоатом" кредиту на 250 млн доларів для будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) 14 вересня 2017 року.

Про це свідчить порядок денний зборів ради директорів OPIC, передають "Українські Новини".

В кінці 2015 року президент "Енергоатому" Юрій Недашковський заявляв про наміри залучити фінансування в сумі 250 млн доларів у Bank of America Merrill Lynch для реалізації проекту ЦСВЯП.

Йшлося про кредит на 25 років під нижче 7% річних.

В 2016 році НАЕК "Енергоатом" домовився з Bank of America Merrill Lynch про координацію проведення процедури Due diligence, у розробці попередніх умов фінансування, співпраці з OPIC в частині оформлення страхового поліса і підготовки документації для випуску облігацій для подальшого кредитування держкомпанії з метою будівництва ЦСВЯП.

Як повідомляли раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявляє про підписання з одним з американських банків кредитної угоди на 260 млн доларів для фінансування будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) у Чорнобильській зоні відчуження (Київська область).

Також Президент Петро Порошенко розраховує на збільшення частки поставок ядерного палива для роботи атомних електростанцій у компанії Westinghouse (США) до 55%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ