Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна може симетрично націоналізувати російські державні активи, - експерт

Україна може симетрично відповісти на дії кримської псевдовлади та Росії, і націоналізувати державні підприємства РФ, розташовані на нашій території.

Таку думку Еспресо.TV висловив старший економіст CASE Україна Володимир Дубровський.

"Якщо вже Крим відділяється і стає незалежним, то в таких умовах у разі націоналізації державних підприємств України мають сплачуватись якісь компенсації. Якщо вони справді це зроблять, тоді ми можемо симетрично відповісти щодо підприємств, які повністю або частково належать Росії", - сказав Дубровський.

На думку економіста, питання лише в тому, чи наважиться на неї український уряд, і чи знайде відповідну підтримку в міжнародних колах.

"Якщо б йшлося про приватні активи, то це б турбувало інвесторів. Якщо держава не планує чинити агресію щодо приватних інвесторів, а хоче конфіскувати лише державні активи, то це турбуватиме тільки тих інвесторів, які вклали кошти в російські цінні папери. Після справи Магнітського (навіть не стільки його, а того, що сталося з тим інвестором, якого він представляв) ставлення інвесторів до Росії не дуже позитивне", - підсумував експерт.

Нагадаємо, нелегітимний парламент окупованого росіянами Криму прийняв рішення про перехід у власність самопроголошеної «Республіки Крим» об'єктів усієї державної власності України на території півострова.

Також псевдовлада Криму націоналізує українські підприємства"Чорноморнафтогаз" та "Феодосійську нафтобазу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ