Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Україна надасть гуманітарну допомогу Японії

Україна надасть гуманітарну допомогу Японії. Про це йдеться в Указі Президента України № 284/2011.

«З метою сприяння в подоланні катастрофічних наслідків надзвичайної ситуації, що сталася внаслідок землетрусу та цунамі в Японії, відповідно до статті 10 Закону України "Про гуманітарну допомогу" постановляю:

1. Надати гуманітарну допомогу Японії.

2. Кабінету Міністрів України забезпечити надання гуманітарної допомоги Японії», – зазначено у документі.

Крім цього, Президент України В.Ф.Янукович зробив заяву у зв'язку зі стихійним лихом в Японії: «З тривогою та душевним болем сприйняв звістку про стихійне лихо, яке спіткало Японію 11 березня цього року.

Низка нищівних землетрусів та цунамі призвели до значних жертв серед населення Японії; велика кількість людей отримали поранення, безліч пропали безвісті.

Завдано суттєвих збитків економіці Японії, зруйновано численні будівлі, пошкоджено лінії електромереж, об'єкти інфраструктури.

Від імені українського народу та від себе особисто висловлюю глибокі співчуття сім'ям загиблих та слова підтримки і побажання швидкого одужання усім постраждалим.

Україна - глобальний партнер Японії - солідарна з дружнім японським народом у цей важкий для нього час і готова надати необхідну допомогу у подоланні згубних наслідків трагедії, що сталася.

Вірю, що сильний японський народ за всебічної підтримки світової спільноти гідно справиться з цим викликом стихії та мужньо подолає наслідки масштабного природного лиха».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ