Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна налагоджує зв’язки з Ісландією

Сьогодні у Палаці залізничників відбудеться відкриття Ісландського бізнес-форуму за участю офіційної делегації з Республіки Ісландія на чолі з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Валгердур Сверрісдоттір.
Найбільший інтерес в ісландської сторони у відносинах з Україною викликає торговельно-економічна сфера, зокрема, рибальство та переробка риби, будівництво доріг, прокладання тунелів, тепло- та електромереж, ремонт та спільне виробництво морських та річкових суден, авіаційна сфера.
За повідомленням прес-служби МЗС України, 6 листопада міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Республіки Ісландія Валгердур Сверрісдоттір у рамках її офіційного візиту в Україну.
Сторони наголосили на  необхідності у підготовці угод про авіаційне сполучення, співробітництво у галузі освіти, науки, туризму, обговорили питання співпраці та взаємної підтримки ініціатив в рамках ООН. Досягнули домовленості щодо проведення найближчим часом зустрічі між представниками консульських служб обох країн з метою обговорення питання укладання угоди про спрощений візовий режим.
Нагадаємо, міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Республіки Ісландія Валгердур Сверрісдоттір перебуває в Україні з офіційним візитом з 5 листопада.
Дипломатичні відносини між України та Республікою Ісландії встановлені ще 30 березня 1992 року, а на початку жовтня 2003 року було відкрите Почесне консульство Ісландії у Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ