Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна очікує обміну полоненими найближчим часом, - Оліфер

Українська сторона в Тристоронньої контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі розраховує на ще один обмін заручників, яких утримують бойовики в окупованих частинах Донецької та Луганської областей, - Громадське.

Про це повідомила речниця представника України в ТГК Дарка Оліфер.

«Очікуємо, що друга хвиля звільнення утримуваних осіб відбудеться якнайшвидше. Українська сторона готова до компромісів задля того, аби люди повернулись додому», — написала вона.

Україна також наполягає на виконанні Меморандуму від 19 вересня 2014 року, який, зокрема, передбачає контроль України над Дебальцевим; демілітаризацію Кальміуського, Кумачово, Новоазовська, Саханки; створення безпекових зон уздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Раніше учасник гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську Віктор Медведчук заявив, що бойовики внесли до списків обміну заручників 18 росіян.

Нещодавно президент України Петро Порошенко поговорив з президентом РФ Володимиром Путіним щодо обміну заручників на Донбасі.

27 грудня на Донбасі відбувся обмін заручників. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ,  на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини. 

Україна не передавала засуджених за вбивства, повідомила омбудсмен Валерія Лутковська. Уповноважена також зазначила, що повний обмін заручників «всіх на всіх» відбудеться після завершення війни на Донбасі.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ