Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Україна отримає 200 мільйонів євро кредиту на міський громадський транспорт

Україна підписала Угоду з Європейським інвестиційним банком про виділення 200 мільйонів євро кредиту на міський громадський транспорт. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Загальна вартість проекту складе близько 400 млн євро за рахунок співфінансування з боку ЄБРР та місцевих бюджетів. Планується оновлення електротранспорту і відповідної інфраструктури у більш ніж 10 українських містах", - написав міністр.

Також Омелян зазначив, що  у рамках секторальної бюджетної підтримки ЄС із наступного тижня Мінінфраструктури запускає процедури тендерних закупівель близько 80 сучасних комплексів габаритно-вагового контролю.

"А також вперше за десятиріччя розпочнемо підготовку до ремонту дніпровських шлюзів на виконання нашої стратегії відновлення судноплавства на внутрішніх водних шляхах. Все через ProZorro", - додав він.

Також Міністерство інфраструктури завершило підготовку низки проектів постанов щодо лібералізації міжобласних автобусних перевезень, посилення вимог до безпеки і комфорту пасажирів, полегшення умов відкриття та функціонування автостанцій.

"Нові правила повністю відповідатимуть європейським і, після завершення офіційної процедури розгляду та затвердження, набудуть чинності весною 2017 року або й раніше", - зазначив він.

Крім того, Омелян написав про спільну нараду з Мінфіном і МФО щодо фінансового стану Адміністрації морських портів.

"Якщо ми дбаємо про розвиток морської галузі, ми повинні знизити 75% до 30% відрахувань з прибутку підприємства та скасувати ініціативу щодо підвищення в 9 разів адміністративного збору", - додав міністр.

Також Омелян анонсував першу нараду з популяризації електроавтомобілів в Україні. 

"Переходимо на "зелену економіку". Причому, обговоримо питання як збільшення попиту на внутрішньому ринку, так і можливість їх виробництва та подальшої утилізації батарей", - написав він.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ