Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна отримає безвізовий режим з ЄС навесні 2017 року, - експерт

Листопад – це не зовсім реальна дата запровадження безвізового режиму, вже де-факто. Оскільки знаючи всі ці процедурні бюрократичні моменти, які залишилися для виконання з боку Європейського Союзу, вони ще мають місце. Про таке у програмі "Інформаційний ранок" на "5 каналі" повідомила експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Мар’яна Кузьо.

Вона нагадала:"Залишилося ще голосування у Європейському парламенті. Порядок денний Європарламенту не містить українського питання, тому скоріш за все голосування у ЄП вже відбудеться у другій чи третій декаді листопада. І тут ще треба пам’ятати, що після голосування у Європарламенті буде обговорення у Раді ЄС, і скоріш за все це обговорення відбудеться на початку грудня. Відповідно передумови цього обговорення буде узгодження позицій між Європарламентом і Радою ЄС. На сьогодні таке узгодження вже триває і сторони вже доходять певного консенсусу, але все ж таки голосування у Європарламенті до кінця жовтня не буде".

"Нам ніхто не сказав ні, безвізовий режим буде. Я сподіваюсь, що Україна не зробить два кроки назад і буде продовжувати і підтримувати темп тих реформ, які були започатковані у рамках переговорів про безвізовий режим. І тоді цей оптимістичний прогноз весни 2017 буде цілком реальний", - додала експерт.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ