Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна пасе задніх в СНД з розповсюдження інтернету

Серед країн СНД лідируючі позиції в доступі до Інтернету та мобільних телефонів посідають Росія і Білорусь. Втім у світових рейтингах вони мають не провідні позиції, свідчить опублікований 23 лютого доповідь Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ) за 2009-й рік.

Три перші місця, згідно з поданим МСЕ індексом доступу до інформаційно-комунікаційних технологій, посіли Швеція, Люксембург і Республіка Корея. Також до першої десятки увійшли Данія, Нідерланди, Ісландія, Швейцарія, Японія, Норвегія та Великобританія. США на 19 місці, Естонія - 22, Росія - 48 і Білорусь - 55 місце, Україна - на 58-му.

Незважаючи на економічну кризу, глобальний попит на мобільні телефони залишається високим, а доступ до Інтернету розширюється, відзначають експерти МСЕ. У країнах, що розвиваються, на сьогоднішній день мобільними телефонами користується 57% населення. Хоча ще в 2005 році користувачів мобільного зв'язку було не більше як 23%.

Понад чверть населення планети, а саме - 1,7 мільярда людей користуються перевагами інтернету в цей час. При чому в бідних країнах доступ до всесвітньої павутини є лише у кожного п'ятого жителя, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ