Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна перейшла до другої стадії відведення озброєння - Генштаб

У суботу, 10 жовтня, сили АТО під контролем спостерігачів СММ ОБСЄ приступили до другої стадії першого етапу відводу від лінії розмежування озброєння калібром менше 100 мм. Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Сьогодні відводяться гармати на відстань, визначену мінськими угодами", - повідомив Селезньов.

Селезньов також зазначив, що даний етап триватиме 2 доби.

"Потім ми робимо заяву про те, що озброєння відведено і настає процес верифікації, тобто протягом двох наступних діб спостерігачі простежать за тим, що заявлене озброєння відведено на майданчики", - додав він.

Після цього, за словами речника Генштабу, українська сторона переходить до третьої фази першого етапу - відведення мінометів.

"Ми плануємо до 18 жовтня весь цей етап закінчити", - уточнив Селезньов. 

Як відомо, 29 вересня у Мінську тристороння контактна група підписала угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм. 30 вересня "глави" "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий підписали дану угоду.

Згідно з домовленістю, у першу чергу відводяться танки, на це відведено 15 днів. Потім - артилерійські знаряддя калібром менше 100 мм і міномети, термін - 24 доби. Відстань відводу -15 км з кожного боку лінії зіткнення. Порядок відводу: у першу чергу - частина лінії зіткнення в "ЛНР", у т.ч. Луганськ (сектор "Північ"); потім решта фронту, у т.ч. "ДНР" (сектор "Південь"). Тривалість усього процесу - 41 доба. 

3 жовтня речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив, щоУкраїна розпочала процес відведення озброєння калібром менше 100 мм. 

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ