Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна піднялася у рейтингу свободи преси на п’ять позицій

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила дослідження World Press Index 2017, у якому проаналізувала рівень свободи ЗМІ та умови для роботи журналістів у 180 країнах світу.

Україна в цьому рейтингу піднялася на п'ять сходинок, порівняно з показниками 2016 року, і посіла 102 місце.

"З часу революції 2014 року українська влада ухвалила низку реформ, зокрема щодо прозорості структури власності ЗМІ та доступу до інформації державних органів влади, але ще потрібно послабити жорсткий контроль олігархів на ЗМІ і заохотити редакційну незалежність", - йдеться у звіті.

"Інформаційна війна з Росією, як і раніше, є джерелом занепокоєння. У 2016 році влада знову виявилася безсилою у захисті ЗМІ від атак, таких, як убивство журналіста Павла Шеремета, публікація персональних даних тисяч журналістів, звинувачених у "зраді", і підпал офісу телеканалу "Інтер", - повідомляє організація "Репортери без кордонів".

У звіті також зазначено, що у деяких районах на сході України немає "критично налаштованих журналістів та іноземних спостерігачів".

Перші три сходинки у рейтингу свободи ЗМІ посіли скандинавські країни - Норвегія, Швеція та Фінляндія. Останню сходинку рейтингу World Press Index 2017 займає Північна Корея.

Перед Україною у рейтингу свобод ЗМІ стоїть Гвінея. Наступною - 103 - іде Бразилія.

Росія в рейтингу "Репортерів без кордонів" залишилася на 148-й позицій, США втратили дві позиції і стали 43-ми.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ