Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна почала евакуацію своїх громадян з Єгипту

Сьогодні перші 127 українців повертаються з Єгипту до Києва. Літак «Боїнг 737», орендований компанією НАК «Нафтогаз України», приземлиться в аеропорту «Бориспіль» близько шістнадцятої години. Про це повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров.

Він нагадав, що 31 січня ухвалили рішення про евакуацію співробітників Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» і членів сімей дипломатів, що перебувають у Єгипті.

За словами Дикусарова, посольство України в Єгипті продовжує складати списки українських громадян, які хочуть повернутися додому. «Станом на сьогодні, до посольства України туристи не звертаються, які хотіли би достроково повернутися в Україну. Зараз спостерігається певний відтік охочих відвідати цю країну в рамках туристичної подорожі. В Єгипті, за нашими підрахунками, від шести з половиною до семи тисяч туристів перебувають, переважно у Хургаді та Шарм-аль-Шейху. Ситуація там більш-менш спокійна. Ті громадяни, які відпочивають на курортах Єгипту, в плановому порядку будуть повертатися в Україну», – заявив речник МЗС.

Також, за словами Дикусарова, до Єгипту відбули двоє працівників консульського департаменту, які вільно володіють арабською мовою і будуть надавати максимальне сприяння українським громадянам на місці, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ