Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство  |  Спорт

Україна подала в МОК офіційну Декларацію про подачу заявки на проведення у Львові зимової Олімпіади-2022, - О.Вілкул

«Сьогодні ми стаємо творцями нового етапу в історії нашої держави. Україна подала в Міжнародний Олімпійський комітет офіційну декларацію про подачу заявки на проведення у Львові Зимової Олімпіади-2022. Це стане поштовхом не тільки для популяризації спорту та туризму в Україні, а й важливим елементом в економічному розвитку, залученні інвестицій, створенні нових робочих місць, відкритті України світові. Ми маємо підтримку Президента Віктора Януковича, Уряду, провідних спортсменів та всіх небайдужих українців», - сказав Олександр Вілкул на XXVIII Генеральній асамблеї Національного Олімпійського комітету України, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Підписи під відповідними документами поставили голова Організаційного комітету з  та супроводження заявки до МОК про здобуття права на проведення в 2022 році Зимових Оліміпійських та Паралімпійських ігор, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та міський голова Львова Андрій Садовий.

«В 5 годинах їзди від Львова проживає майже 50 мільйонів людей з 7 країн. Ми створюємо можливості для заняття зимовими видами спорту в тій частині Європи, куди комфортно можуть приїхати туристи-любителі та професійні спортсмени. Ми створюємо можливості для заняття зимовими видами спорту в тій частині Європи, куди комфортно можуть приїхати туристи-любителі та професійні спортсмени. Наші спортсмени повинні тренуватися в Україні, а не закордоном. Так само як і українці, які захоплюються зимовим спортом, мають отримати можливість якісно відпочивати в рідних Карпатах», - сказав Олександр Вілкул.

Він додав, що заявка на Олімпіаду 2022 – це більше, аніж нові спортивні об’єкти, дороги та готелі: «Львів-2022 залишить «загальнолюдську спадщину» у вигляді нових вмінь, унікального досвіду для атлетів, тренерів, журналістів, спортивних менеджерів та волонтерів».

«10 років тому я не міг собі уявити, що буду свідком участі України у змаганні за право прийняти Олімпійські ігри. Це є підтвердженням відродження українських спортивних традицій, відродження зимового спорту та олімпійського духу. Ми створюємо можливість для майбутніх поколінь українців приєднатися до Олімпійського руху і подарувати світу нових Олімпійських чемпіонів», - сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що із підготовкою заявки на Олімпіаду-2022 все більше людей закордоном дізнаються про туристичну унікальність міста Лева. «Львів знаходиться лише за 60 кілометрів від Європейського Союзу. Така близькість Об’єднаної Європи з нашим містом дозволить залучити мільйони іноземних інвестицій, які підуть на поліпшення туристичної та транспортної інфраструктури, будуть залучені в ІТ-індустрію. А це нові перспективи для стрімкого розвитку міста, це нові робочі місця і кошти у наш бюджет», - акцентував мер Львова.

Нагадаємо, що 16 жовтня Рада регіонів, 22 жовтня Львівська обласна рада, а 24 жовтня Львівська міська рада – офіційно проголосували за підтримку заявки України на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року.

В ході підготовки планується 2 кластери: «льодовий» - буде розташований у Львові, а «сніговий» – у Тисовці, Панасівці та Боржаві.

На всіх об’єктах, які зведуть до Зимової Олімпіади, будуть створені комфортні умови для усіх спортсменів та вболівальників, в тому числі і для людей з особливими потребами. До процесу підготовки заявки Україна триває тісна співпраця із національними федераціями зимових видів спорту. Залучені фахівці світового рівня, які працювали над концепціями останніх п’яти переможних олімпійських заявок.

Довідка

Після підписання Декларації про наміри подати заявку на проведення в Україні зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор-2022,офіційний лист-декларація надсилається до МОК. У березні 2014 року до МОК буде подано заявковий файл і гарантійні листи від НОК та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ