Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна посідає друге місце в Європі за кількістю хворих на туберкульоз, - Супрун

Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні не піддається лікуванню дуже ефективними препаратами проти нього. Про це на своїй сторінці у Facebook написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, епідемія туберкульозу в країні є серйозною проблемою для її системи охорони здоров'я. Наразі Україна знаходиться на другому місці в Європі за захворюваністю на туберкульоз (відповідно до розрахунку кількості хворих на 100 тисяч людей).

"Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні - це мультирезистентний туберкульоз (МРТБ). Тобто такий, що не піддається лікуванню дуже ефективними протитуберкульозними препаратами. За кількістю хворих із такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів", - наголосила Супрун.

Вона зауважила, що більш ефективно боротися з хворобою дозволять додаткові знання про неї. Саме тому вона порадила новий навчальний онлайн-курс від МОЗу: "Інфекційний контроль за туберкульозом для працівників первинної медико-санітарної допомоги". 

"В Україні за останні 5 років розроблені та протестовані різні моделі надання амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз. Проте ще потрібно багато роботи, щоб ці моделі запрацювали повноцінно", - підсумувала Супрун. 

Нагадаємо, 24 травня Державна служба України з питань лікарських засобів та контролю за наркотиками повторно заборонила серію вакцини від туберкульозу болгарського виробництва. 

Вперше серія вакцини потрапила під заборону 1 березня. Причиною було повідомлення від Білопільської районної лікарні (Сумська область) про те, що після імунізації померло немовля.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ