Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна постачатиме в Китай соняшниковий шрот

Найближчим часом Україна почне експортувати соняшниковий шрот до Китайської Народної Республіки. Відповідні дозволи КНР має надати Україні до кінця серпня. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька.

«Владислава Рутицька повідомила, що в найближчий термін Україна отримає дозвіл експортувати в КНРсоняшниковий шрот. Генеральна адміністрація нагляду за якістю, інспекції і карантину КНР (AQSIQ) планує надати відповідні дозволи до кінця поточного місяця», - йдеться в повідомленні.

Китайська сторона також запевнила, що не має додаткових вимог щодо українського цукру, вина та кондитерських виробів.

«У нас є можливість торгувати цукром, але для цього потрібно знайти надійного китайського партнера. Крім того, обговорено можливість спільних проектів, серед яких - будівництво заводів з грануляції жому. Щодо вина і кондитерської продукції перешкод також немає, домовлено поглибити зв'язки між конкретними виробниками», - зазначила Рутицька.

За обсягами виробництва соняшникового шроту Україна входить до трійки лідерів разом з Аргентиною та Росією.

Шрот — твердий залишок насіння олійних культур після вилучення з нього олії в екстракційний спосіб. Продукт використовується для виготовлення високоякісних кормів.

Нагадаємо, в 2015 році Україна стала головним постачальником кукурудзи до Китаю, забезпечивши за перше півріччя 90% всього імпорту цієї культури у КНР.  

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ