Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна продовжить виконувати свої зобов’язання перед кредиторами

Незважаючи на нові виклики, Уряд не бачить жодних підстав для реструктуризації державного боргу та закликає не спекулювати на темі боргової політики. Про це інформує 24 березня Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Денис Шмигаль. Фото: Урядовий портал

Україна входить в турбуленті часи з набагато сильнішими позиціями, ніж це було під час попередніх криз: міжнародні резерви на найвищому за останні роки рівні, інфляція - рекордно низька, державний бюджет - збалансований, а показник державного боргу до ВВП впав до рекордно низьких 44,3%. 

"Україна до потенційної кризи підходить більш підготовлена, аніж у 2008 році. У нас і значні резерви, і висока ліквідність банків, і усі макроекономічні параметри значно в кращому стані", - заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Незважаючи на складну ситуацію, що склалась у зв’язку з поширенням коронавірусу, Міністерство фінансів продовжує реалізовувати Середньострокову стратегію управління державним боргом, має у розпорядженні диверсифіковані джерела залучення коштів для фінансування державного бюджету та продовжить виконувати свої зобов’язання перед кредиторами в повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ