Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна програла касацію у справі боргів ЄЕСУ Міноборони РФ

Вищий господарський суд України визнав законними і залишив у силі рішення Господарського суду Києва і постанову Апеляційного суду міста Києва про виплату Україною Міністерству оборони РФ боргів корпорації Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ).

Таку постанову колегія суддів Вищого госпсуду оголосила в понеділок, розглянувши касації Кабінету міністрів, Держказначейства та корпорації ЄЕСУ на рішення судів першої та апеляційної інстанцій. Це рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

"Вищий госпсуд України... постановив касаційну скаргу Держказначейства, Кабінету міністрів та корпорації ЄЕСУ залишити без задоволення. Рішення госпсуду Києва та постанову Київського апеляційного господарського суду залишити без змін", - наголошується в тексті постанови, оприлюдненому головуючим суддею у справі Галиною Прокопанич.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України 18 січня розпочав виплати Міністерству оборони РФ боргів корпорації Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ).

За заявою генпрокурора Віктора Пшонки, Росії вже виплачені перші 15 млн грн.

За версією російської сторони, борги компанії ЄЕСУ перед Міноброни РФ з'явилися наприкінці 1990-тих років. За інформацією слідства, корпорація ЄЕСУ, яку тоді очолювала екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, не виконала підписаний головою уряду України Павлом Лазаренком договір про поставки ЄЕСУ Міністерству оборони РФ, через що останнє недоотримало товарів на $ 405 млн.

Крім того, за версією прокуратури, Тимошенко організувала ухилення корпорації від сплати податків на суму близько $ 1,3 млн, скоївши службовий злочин.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ