Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна скоротила реверс газу через Угорщину на 58%

Україна з листопада скоротила добовий імпорт природного газу через територію Угорщини у реверсному режимі в середньому на 58%, до 3,6 мільйонів кубометрів на добу.

1 і 2 листопада обсяг постачань у цьому напрямку склав 3,4 і 3,6 мільйона кубометрів газу, при тому, що в кінці жовтня добовий імпорт досягав 8,6 мільйона кубометрів. Заявки на 3 і 4 листопада також більш ніж в 2 рази нижчі за жовтневі постачання - 3,9 2,9 мільйона кубометрів на добу, пише "КоммерсантЪ Україна" з посиланням на дані компанії-оператора FGSZ Ltd (Угорщина).

Постачання реверсного газу через Польщу з листопада також зменшилися і склали 1,4 мільйона кубометрів на добу, тоді як в останніх числах жовтня добовий потік коливався від 3,3 до 4,1 мільйона кубометрів.

Нагадаємо, з 1 по 25 жовтня (включно) газ через Польщу не надходив, оскільки НАК "Нафтогаз України" відмовився від імпорту через невигідну ціну - реверсний газ коштував на кілька доларів більше за російський газ, що заборонено контрактом.

У жовтні Україна імпортувала з Європи у реверсному напрямку близько 235,9 мільйона кубометрів природного газу, що на 31,3% менше, ніж попереднього місяця (у вересні). Зокрема, через Угорщину надійшло 222,1 мільйона кубометрів (на 7% менше, ніж у вересні), через Польщу - 13,8 мільйона кубометрів.

За 10 місяців 2013 року з Європи в Україну надійшло близько 1,72 мільярда кубометрів газу, з яких через Польщу - 822,9 мільйона кубометрів, через Угорщину - 902 мільйони кубометрів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ