Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна споживає в 3-4 рази більше газу, ніж країни ЄС, – Петро Олійник

Україна споживає в 3-4 рази більше газу, аніж країни Європейського співтовариства. Для того, щоб зменшити споживання газу, на Львівщині у березні 2006 року була прийнята і затверджена обласна Програма енергозбереження для бюджетної сфери і населення на 2006-2008 роки, і вона вже принесла свої перші позитивні плоди. Про це заявив голова ЛОДА Петро Олійник на Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні технології мінімізації енергоспоживання в будівництві. Відновлювані джерела енергії».
 За словами губернатора, виконуючи програму, з листопада 2006 року запроваджено механізм компенсації (відшкодування) 15% за кредитами, отриманими на здійснення енергозберігаючих заходів (утеплення будівель, заміна вікон, встановлення індивідуального опалення, встановлення електроопалення).
«Для надання кредитів задіяні 10 кредитно-фінансових установ, з яких 7 банків та 3 кредитні спілки (ВАТ “Електрон Банк”, АТ “КредоБанк (Україна)”, ВАТ АКБ “Львів”, ЛРУ АКБ “Надра”, АКБ „Трансбанк”, АКБ „Форум”, ВАТ „Ощадбанк” та кредитні спілки: “Анісія”, “Вигода”, “Самопоміч”). Результати кредитування – за листопад-грудень 2006 року населення області отримало 319,6 тис. грн кредитів на заходи з енергозбереження. Це добрі показники», – говорить Олійник.
Зі слів Олійника, вже спостерігаються позитивні тенденції до зменшення споживання газу. «У 2006 році в області спожито 2,2 млрд м куб. газу, що на 101 млн м куб. менше порівняно з 2005 роком, на 5,3 млн м куб. менше спожито газу у бюджетній сфері, на 52 млн м куб. - у промисловості, майже на 11 млн м куб. – на підприємствах ЖКГ», – повідомив він.
Водночас населенням області у 2006 році спожито більше газу порівняно з 2005 роком. Тому, з метою стимулювання економії енергоресурсів серед населення області, було запроваджено механізм компенсації (відшкодування) 15% за кредитами, отриманими на здійснення енергозберігаючих заходів.
Нагадаємо, що сьогодні в палаці Потоцьких відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні технології мінімізації енергоспоживання в будівництві. Відновлювані джерела енергії». У конференції взяв участь голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, начальник головного управління промисловості області, представники Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергоресурсів, провідні фахівці в галузі енергозбереження з України та Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ