Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україна та Білорусь підписали Програму співробітництва у сфері культури

Міністр культури України Євген Нищук та Міністр культури Республіки Білорусь Борис Свєтлов підписали Програму співробітництва у сфері культури між Міністерством культури України та Міністерством культури Республіки Білорусь на 2017-2021 роки. Про це повідомили в прес-службі Міністерства культури України.

Підписання відбулось в рамках офіційного візиту до Києва білоруської делегації на чолі з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенко.

Програма співробітництва включає в себе широке коло заходів, спрямованих на активізацію та розвиток культурного співробітництва між Україною і Республікою Білорусь. У період дії Програми передбачається здійснення культурно-мистецьких акцій, а також створення умов для налагодження прямих зв’язків між мистецькими колективами, театрами, творчими спілками та фахівцями у сфері культури та мистецтва України і Білорусі.

Міністр культури України Євген Нищук зазначив, що створення умов для налагодження культурних зв’язків між країнами є важливим напрямком роботи Міністерства.

«Дуже важливо зміцнювати культурний зв’язок між країнами за допомогою культурно-мистецьких заходів, адже це забезпечить всебічний розвиток культури обох країн. Нашою метою є створення позитивного міжнародного іміджу України, активізація культурного діалогу, а також популяризація як традиційного, так і сучасного мистецтва наших країн»,- сказав Міністр.

Євген Нищук також підписав Угоду між Міністерством культури України та Уповноваженим у справах релігій та національностей Республіки Білорусь про співробітництво у сфері міжнаціональних відносин.

Ця Угода передбачає створення сприятливих умов для реалізації прав осіб, що належать до української національної меншини у Республіці Білорусь і білоруської національної меншини в Україні; для роботи відповідних організацій та співробітництва між державами із підтримки діяльності громадських об'єднань, які відносять себе до національних меншин; обміну інформацією і досвідом роботи у сфері регулювання міжнаціональних відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ