Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Боснія і Герцеговина співпрацюватимуть у сфері туризму

Як інформує Євроінтеграційний портал, Україна та Боснія і Герцеговина підписали міжурядову Угоду про співробітництво у сфері туризму.

Угоду уклали Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та заступник Міністра зовнішньої торгівлі та економічних відносин Боснії і Герцеговини Мато Франичевич під час зустрічі у Києві.

Так, сторони домовилися заохочувати співробітництво у сфері туризму, а саме: організовувати двосторонні туристичні обміни, встановлювати прямі контакти між органами влади, туристичними операторами, іншими підприємствами і організаціями, які здійснюють діяльність в сфері туризму, вживати заходів для безпеки туристів, обмінюватись досвідом та статистичною інформацією, розвивати туристичну інфраструктуру та матеріальну базу, а також сприяти залученню інвестицій у туристичну галузь України та Боснії і Герцеговини.

"Переконаний, що ця Угода надасть новий поштовх для економічного розвитку наших держав із залученням нових секторів, необхідних для процвітання туристичної галузі в обох країнах", - зауважив Вадим Черниш.

За його словами, для розвитку туризму необхідно надати можливість підприємцям обох країн розвідати нові території, культурні традиції та цікаві перспективи для створення і розвитку бізнесу.

Окрім того, сторони обговорили низку питань щодо двосторонньої співпраці у сфері торгівлі, агропромислового комплексу, розвитку гідроенергетики та виробництва електротехнічного обладнання.

Зі свого боку, Мато Франичевич подякував українському Уряду та Міністру Вадиму Чернишу за здійснену роботу та надану інформацію щодо перспектив співробітництва між Україною та Боснією і Герцеговиною. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ