Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Україна третій рік поспіль шукає вихід із ситуації, – Янукович про газові угоди

Президент України Віктор Янукович наголошує на персональній відповідальності високих посадовців, зокрема членів РНБО, за ефективну та консолідовану роботу щодо вирішення газового питання. Про це він заявив на засіданні Радбезу, повідомляє прес-служба глави держави.

«Я хотів би, шановні колеги, попередити і попросити про персональну відповідальність за ефективність наших спільних дій в тій роботі на кожній ділянці, по якій ми намітимо сьогодні наші спільні дії», - сказав Глава держави.

Проблема газопостачання та ціни на газ перетворилася на «гальмо соціально-економічного розвитку нашої держави», наголосив Президент. «Нам треба дати оптимальну адекватну відповідь на це питання», - сказав він.

Президент нагадав, що Україна вже третій рік поспіль шукає вихід із ситуації, в яку її загнали газові угоди 2009 року. Однак досі різні пропоновані шляхи вирішення цього питання не дали «остаточної відповіді» на нього.

«На сьогоднішній день надмірні переплати за газ вилучають не лише кошти на розвиток нашої країни та соціальних програм. Вони залізли в кишені практично кожного громадянина нашої держави», - підкреслив В.Янукович, нагадавши, що наразі без урахування «харківської знижки» Україна сплачує за газ найбільшу ціну в Європі, а, скоріш за все, й у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ