Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна в односторонньому порядку призупинила подачу інформації в розшукову базу СНД

Україна призупинила подачу інформації на розшук у базу СНД. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Facebook.

"МВС України призупинило подачу інформації у Міжнародний інформаційний банк країн-учасниць СНД, адміністрування якого проводить МВС Російської Федерації. У тому числі, до особливого розпорядження призупинено внесення в цей банк інформації по особах, оголошених у розшук правоохоронними органами України", - написав Аваков.

За його словами, МВС опрацьовує питання про вихід із системи міжнародного розшуку в рамках СНД з метою остаточного переходу на інші механізми міжнародного співробітництва у правоохоронній діяльності. "Мова йде про встановлення прямих двосторонніх договорів із країнами-партнерами, а також вдосконалення взаємодії в рамках Інтерполу. Комплексне рішення з даного питання буде винесено на одне з найближчих засідань Кабінету міністрів України", - додав Аваков.

"Федеральна казенна організація "ДІАЦ МВС Росії", послідовно ігноруючи всі запити України, не виставляла в систему розшуку у країнах СНД розшук на Януковича і Ко. Тим самим порушуючи всі встановлені процедури. На сьогоднішній день Росією ігноруються документи про розшук 24 осіб, що раніше займали високі пости в Україні: Янукович В.Ф., Азаров М.Я., Клюєв А.П., Пшонка В.П., Якименко О.Г., Захарченко В.Ю., Раташнюк В.І., Зінов П. І., Шуляка С.М., Коряка В.В., Федчука П.М., Януковича О.В., Ставицького Е.А., Курченко С.В., Арбузова С.Г., Клименко А.В. , Присяжнюка М.В., Кузьміна Р.Р., Царьова О.А., Колобова Ю.В., Ігнатова А.П., Богатирьова Р.В., Дзекон Г.Б., Динник О.В ", - сказано в повідомленні.

У цих умовах МВС України готує документи "про вихід в односторонньому порядку з такої порочної системи розшуку, під контролем російського "правосуддя", а всім країнам-членам СНД будуть направлені пропозиції про співпрацю на основі двосторонніх відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ