Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна вдячна Вселенському Патріархату за мудре рішення – Президент

Україна вдячна Вселенському Патріархату та Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за рішення про надання автокефалії українській православній Церкві.

«Я від імені українського народу дуже вдячний Його Всесвятості, дуже вдячний Синоду, всім ієрархам Вселенського Патріархату за надзвичайно важливе і мудре рішення про відкриття для української нації дверей Церкви і дороги до Бога», - сказав Петро Порошенко після зустрічі з Патріархом Варфоломієм та підписання Угоди про створення незалежної української Церкви.

Президент нагадав, що початком заключного етапу надання Україні Томосу стала його зустріч із Патріархом Варфоломієм навесні цього року. «Одразу ж після Великодня, 9 квітня ми в цій кімнаті зустрілися з Його Всесвятістю і домовилися, що ми виходимо на фінішну пряму надання автокефалії Україні і створення єдиної помісної православної Церкви», - констатував він.

«Було багато зроблено. Було моє як Президента України звернення до Його Всесвятості, це звернення було підтримано Верховною Радою України, обласними радами, великою кількістю українців, які молилися за те, щоб Господь допоміг нам у створенні цієї Церкви», - додав Глава держави.

Він також зазначив, що звернення до Його Всесвятості стосовно прийняття рішення про надання Томосу підтримали всі ієрархи Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви та частина ієрархів Української Православної Церкви Московського Патріархату. «Зробили звернення про прийняття Синодом Вселенського Патріархату довгоочікуваного рішення про Автокефалію. Українці чекали цього 1030 років», - сказав Президент.

Вселенський Патріарх висловив переконання, що рішення про автокефалію призведе до єдності всіх православних в Україні, бо вже 30 років вони перебувають у розділенні.

«Нова автокефальна Церква об`єднає всіх віруючих православних в Україні. І ця нова церква увійде у сім’ю православних церков. І всі ми разом будемо працювати для добра наших віруючих і для слави Божого імені», - сказав він.

Патріарх Варфоломій подякував Президенту України Петру Порошенку та українській делегації за візит.

Він також подякував за рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському Патріархату для постійного представництва Матері-Церкви у столиці України.

«Молюся Господу, щоб найближчим часом я знову відвідав вашу прекрасну і гостинну країну», - сказав Його Всесвятість.

Вселенський Патріарх також наголосив, що через Президента України як вибраного представника українського народу передає своє благословення українському народові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ