Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна відправить близько 270 спецназівців в Азовське і Чорне море - ДПС

Державна прикордонна служба України нарощує зусилля з морського спецназу - близько 270 спецназівців відправлять на службу до підрозділів на Азовському і Чорному морі. Про це заявив голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал, передає прес-служба прикордонного відомства.

"Нарощуємо зусилля з морського спецназу, а це - приблизно 270 осіб, які нестимуть службу в підрозділах по акваторії Азовського і Чорного морів", - підкреслив Цигикал.

За його словами, зараз Держприкордонслужба розвивається за двома напрямками: перший - правоохоронний, другий - нарощування зусиль і збільшення резервів.

"Необхідно розуміти, що агресор, як то кажуть, не спить, нарощує свої зусилля, і ми повинні дати гідну відсіч у випадку якихось форс-мажорних обставин", - зазначив голова Держприкордонслужби.

Як повідомлялось, Збройні Сили України посилили військову присутність уздовж узбережжя Азовського моря.

Останнім часом Росія затримує іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі, фактично блокуючи цей канал торгівлі. Українські прикордонники заявили, що росіяни "почали жорстку політику затримання і огляду суден" у Керченській протоці.

Посольство Росії в США називає дії української влади в Азовському морі "піратством" і закликає Сполучені Штати припинити заступатися за українські судна.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ