Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна відправить потяги по морю в обхід Росії

Україна має намір 15 січня запустити вантажний потяг, який доставлятиме українські товари в країни Середньої Азії в обхід території Росії - через Грузію та Азербайджан. Як заявив прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, маршрут пролягатиме через два моря - Чорне і Каспійське.

"На цьому тижні ми очікуємо, що пройде перший експериментальний поїзд по маршруту Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан, який фактично дасть можливість українській економіці знайти альтернативний шлях постачання товарів на ті ринки, які були завжди українські, але у зв'язку з російським транзитним і торговельним ембарго, нам зараз вкрай складно доставляти ці товари", - сказав пан Яценюк.

Він уточнив, що поки це буде експериментальний потяг. Передбачається, що там буде приблизно 20 вагонів.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив, що потяг відправлять з Іллічівська. Для морської частини шляху - по Чорному і Каспійському морях - будуть використовуватися поромні переправи.

З початку 2016 року Росія заборонила ввезення і транзит українських товарів, у зв'язку з тим, що Україна приєдналася до зони вільної торгівлі з ЄС.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ