Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору

Сьогодні, 27 листопада, Україна вшанує пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років у зв'язку з 77-ми роковинами трагедії.
Вранці президент Віктор Янукович візьме участь в траурних заходах на території Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні".

У траурних заходах на території Меморіалу також планується участь прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Вдень, біля Національного меморіалу Голодомору, відбудеться хода і панахида, в якій візьмуть участь лідер партії "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина "і блоку свого імені Юлія Тимошенко, Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, Глава Української греко-католицької церкви кардинал Любомир Гузар, а також представники Української автокефальної православної та Римо-католицької церков.

О 16:00 буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, після неї почнеться всеукраїнська акція "Запали свічку!". Акція пройде на центральних площах у всіх обласних центрах України.

У Львові 27 листопада об 11.00 год. на Личаківському кладовищі буде проходити екуменічна панахида біля крипт, де поховані жертви Голодомору.

О 15.40 – покладання вінка та композиції з житніх і пшеничних колосків до пам'ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій керівництвом Львівської обласної ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради.

О 16:00 на проспекті Свободи біля пам’ятника Т.Шевченка розпочнеться «Хвилина мовчання» та щорічна акція «Засвіти свічку!». Після завершення акції розпочнеться програма хору «Дударик». Також у суботу у Будинку органної і камерної музики о 17.00 год. відбудеться концерт-реквієм «Аве Марія». Вхід на концерт вільний.

О 19.00 розпочнеться вечір, присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору. У Національному музеї-меморіалі пам'яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» буде проходити театралізоване дійство Студентського братства ЛНУ ім. І Франка.

У неділю, 28 листопада о 17.30 біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відбудеться запалення свічок та хода до пам’ятника Т.Шевченка. На проспекті Свободи о 18.00 буде проходити молебень та театралізоване дійство. Організатором заходу є ГО «Спілка української молоді»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ