Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна виграла європейський тендер на поставку комплектуючих до танків T-72 в країни ЄС

Державна компанія "Укрспецекспорт", яка входить до складу держконцерну "Укроборонпром" і є основним експортером всіх видів озброєнь і військової техніки в Україні, отримала контракт від державної європейської компанії на поставку комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років. Про це повідомило видання Цензор.НЕТ.

Відповідний контракт підписано за результатами участі "Спецтехноекспорту" в публічному тендері за правилами GPA (Government Procurement Agreement), який відбувся за підтримки проектного офісу GPAinUA в рамках пілотного проекту.

"Тендер проводився відповідно до європейської директиви Defence Directive 2009/81 / EC. Умови участі в тендері були аналогічними тим, які вимагаються від учасників публічних тендерів в українській системі Prozorro. Після приєднання України до угоди GPA,"Спецтехноекспор" став першою українською компанією, яка виграла європейський тендер за правилами GPA", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У прес-службі зазначили, що результати участі "Спецтехноекспорту" в публічному тендері GPA і отриманий контракт свідчать про перспективність нового для України ринку державних закупівель. "У країнах ЄС, "колишніх членів радянського блоку", досі на озброєнні перебуває багато броньованої та авіаційної техніки радянського зразка, яка потребує модернізації та технічного обслуговування. Українська оборонна промисловість має всі необхідні розробки та компетенції для виконання таких робіт", - цитує прес-служба директора "Спецтехноекспорт" Павла Барбуль.

Зазначається, що Україна і Євросоюз є сторонами угоди про державні закупівлі (GPA) Світової організації торгівлі (WTO). "Угода забезпечує взаємне відкриття доступу на ринки державних закупівель, визначає умови участі, гарантує рівноправні та недискримінаційні принципи щодо іноземних учасників", - йдеться в повідомленні.

Держкомпанія "Укрспецекспорт" є основним експортером всіх видів озброєнь і військової техніки (до 85% обсягу військово-технічного співробітництва) в Україні. Компанія об'єднує низку дочірніх підприємств - виробників спецтехніки. Державний концерн "Укроборонпром" - це об'єднання багатопрофільних підприємств різних галузей оборонної промисловості України. До складу концерну увійшли підприємства, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві з іноземними державами.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ