Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна виграла першу фазу війни, але далі буде ще тривалий етап боротьби, - Маляр

Збройні сили України виграли першу фазу війни проти росії, але попереду Україну очікує складний і тривалий етап боротьби до повного очищення країни і встановлення суверенітету у державних кордонах.
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Про це під час брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, - передає УНН.

"Величезна кількість ворожих військ була сконцентрована навколо Києва і області. ЗСУ завдали абсолютний удар ворогу, і перша фаза була виграна Україною. Після цього, ворог почав використовувати іншу тактику і стратегію у війні з Україною. Попереду нас очікує складний і тривалий етап боротьби до повного очищення нашої країни і встановлення суверенітету у державних кордонах. Бо у росії ще багато ресурсів, які вона може використати вже найближчим часом", - сказала Маляр.

За її словами, ключовою задачею ворога було – за декілька днів захопити Київ і взяти під повний контроль всю державу. Це була перша фаза війни і ворогові не вдалося її виконати.

Маляр зазначила, що під час цієї фази ворог використовував 24 батальйонно-тактичні групи, своїх спецпризначенців і зазнав великих втрат.

Заступниця міністра оборони наголосила, що наразі Україна отримає велику допомогу від іноземних партнерів, зокрема й у межах ленд-лізу. Однак поки ця допомога надійде, Україну чекає важкий період, який триватиме декілька тижнів або й місяців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ