Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Україна вимагає визначення чітких строків виконання Мінських домовленостей у 2016 році

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Президента України, Петро Порошенко заявив, що у ситуації, коли Росія зірвала виконання своїх зобов’язань у рамках домовленостей у Мінську, Україна наполягає на визначенні чітких строків виконання положень Мінських документів у 2016 році.

«Чітко наголошуємо, що всі пункти Мінську мають бути виконані. У зв'язку зі зривом Російською Федерацією виконання своєї частини зобов'язань ми твердо ставимо питання про те, щоб у 2016 році прив'язати всі кроки, які передбачені Мінськими угодами, до конкретної дати», – наголосив Глава держави під час поїздки до Тернопільщині. За його словами, саме цьому питанню будуть присвячені  переговори у «Нормандському форматі.

Президент вкотре підкреслив, що альтернативи Мінському процесу не існує. «Це є чіткі зобов'язання, які передбачають політичне врегулювання конфлікту, отримання і повернення контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону, виведення всіх  окупаційних військ і незаконних збройних формувань з території України і відновлення українського суверенітету над окупованими територіями України», – нагадав Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що 1 січня головування в ОБСЄ перейшло до українського партнера і союзника – Німеччини, і Україна сподівається на розширення мандату і кількості спостерігачів ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ