Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Україна витратила майже 1,5 млрд грн на закупівлі для боротьби з COVID-19

Станом на 13 квітня державні структури закупили товари та послуги для протидії коронавірусу на суму 1,47 млрд грн. Про це зазначено на сайті публічних закупівель Prozorro.
За даними МОЗ, станом на 13 квітня найбільше випадків коронавірусу зафіксовано у Києві та області (495 та 216), Чернівецькій (462) та Івано-Франківській області (300 випадків).

Найбільше на закупівлі для боротьби з COVID-19 витратили у Київській (427 млн грн), Одеській (153 млн грн), Львівській (128 млн грн), Дніпропетровській (127 млн грн) та Запорізькій області (67 млн грн).

Найменше — у Чернігівській (17 млн грн), Чернівецькій (16 млн грн), Івано-Франківській (13 млн грн), Кіровоградській (8 млн грн) та Луганській (5 млн грн).

Найдорожчою закупівлею проти COVID-19 є послуга з забезпечення спеціалізованим автотранспортом медзакладів, яку Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва (КМДА) закупив за 74 млн грн. 

Далі йдуть 3 закупівлі від замовників, підпорядкованих МВС. Так Центр обслуговування Нацполіції придбав захисні костюми, а також медичні рукавички та маски за 69 та 61 млн грн. Крім того, центральний госпіталь МВС України закупив респіратори та ізолювальні костюми за 46 млн грн. Сукупно ці 2 установи провели антикоронавірусні закупівлі на суму 200 млн грн. 

На 5 місці — закупівля апаратів ШВЛ   Дніпропетровською ОДА за 35 млн грн.

У рамках антикоронавірусних закупівель вже було розірвано договори на 174 млн грн. Це могло бути спричинено як відсутністю необхідного товару у постачальника, так і іншими факторами. Так, КМДА вже розірвало договір на закупівлю камер для вимірювання температури за 65 млн грн після моніторингу Держаудитслужби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ