Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна вийде зі світової кризи в 2011-2012 роках, а 8 грн за долар - це до вересня, - Арсеній Яценюк

Нардеп, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк переконаний, що Україна вийде зі світової кризи в 2011-2012 роках. Про це він заявив на презентації Волинської організації «Фронту змін» в Луцьку, -повідомила Гал-інфо прес-служба "Фронту змін".
У кращому випадку світ вийде зі світової фінансової кризи до кінця 2010 – початку 2011 року. Зазвичай, Україна на один рік відстає від світу, тобто – ми зможемо вибратися з кризи в 2011-2012 роках», – зазначив Арсеній Яценюк.

Водночас лідер «Фронту змін» вважає, що економічна ситуація в державі стабілізується вже до кінця цього року. Він зазначив, що існує три основні завдання, які необхідно виконати для виходу України з економічної і фінансової кризи. Перше – проведення реструктуризації заборгованостей; друге – відновлення довіри до банків; третє – відновлення кредитування юридичних і фізичних осіб.

Також Арсеній Яценюк переконаний, що курс долара на рівні 8 грн за долар збережеться, як мінімум до вересня 2009. На його думку, це пов'язано з істотним скороченням імпорту, завдяки чому вирівнялося сальдо торгівельного балансу України. Також спала валютна паніка, і гривні на ринку стало менше. «Відсутність гривні на ринку – це ознака зменшення попиту на іноземну валюту», – сказав він.

Важливу роль в стабілізації курсу гривня-долар, на думку лідера «Фронту змін», зіграло надання Україні кредиту МВФ. «Люди стали менше забирати депозити. Ще три-чотири місяці і вони почнуть повертати свої гроші в банки», – вважає Арсеній Яценюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ