Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна вийшла на світові ринки капіталу - вперше за останні 3 роки

Вперше з часів анексії Криму у 2014 році Україна залучила три мільярди доларів, розмістивши євробонди на міжнародному ринку, повідомляє Financial Times.

У Києві транзакцію вважають значним кроком вперед на шляху до нормалізації економічної ситуації в країні, додає бізнес-видання.

Угода, що була укладена терміном на 15 років під 7,375%, має полегшити борговий тягар України перед президентськими і парламентськими виборами, та збільшити надходження до бюджету.

Ми у непоганій формі і я маю позитивні очікування від наступного звіту (МВФ)
Олександр Данилюк, міністр фінансів України

Все це на тлі того, як Україна вже другий рік поспіль демонструє зростання ВВП після глибокої рецесії у 2014-2015 роках, підкреслює Financial Times.

Видання цитує міністра фінансів України Олександра Данилюка, який каже, що цей крок має покращити кредитний рейтинг країни та зробити залучення державних коштів для компаній доступнішим.

Але, з іншого боку, існує ризик того, що заручившись такою підтримкою міжнародних ринків, українському керівництву забракне політичної волі продовжувати втілювати у життя програму МВФ, спрямовану на впровадження реформ у країні, застерігає газета.

Та міністр фінансів таку можливість відкидає.

"Ми у непоганій формі, і я маю позитивні очікування від наступного звіту (МВФ)", - цитує Financial Tines пана Данилюка.

bbc.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ