Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна йде під воду? – коментар синоптика OPOGODE.UA

Днями журнал National Geographic опублікував інтерактивну мапу, де, зокрема, показано, що у разі танення всіх льодовиків на планеті через глобальне потепління південь України піде під воду, а Крим стане островом.

Ми розпитали синоптика Opogode.ua Наталку Діденко про наукове підґрунтя даного прогнозу. «Підвищується планетарна температура , деякі льодовики починають танути. Однак за деякими спостереженнями та науковими висновками, окремі зими, навпаки, стають рекордно холодними, і площа замерзання льодовиків збільшується» , - розповіла синоптик.

При цьому вона підкреслила, що для того, щоб судити про глобальні зміни клімату в результаті діяльності людини, потрібні сторіччя. «Думаю, що людина може впливати на погоду, але формувати клімат або міняти його поки залишається в компетенції космосу», - додала вона.

Нагадаємо, згідно з дослідженням фахівців National Geographic, у разі якщо розтануть всі льодовики на планеті, рівень світового океану підніметься на 65 метрів і кардинально змінить берегову лінію всіх материків. У природному вигляді процес би зайняв 5 тисяч років, проте з урахуванням глобальної зміни клімату передбачити терміни неможливо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ