Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна з Ісландією знайшли найефективнішу формулу співпраці – Петро Олійник

Україна з Ісландією знайшли найефективнішу формулу співпраці – так вважає голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник.
„Ми провели зустріч ісландської делегації з 31 українською компанією, були обговорені теми щодо співпраці у різноманітних сферах. У рамках переговорів було проведено 25 „круглих столів”, 9 ісландських компаній презентували сферу інвестицій в українські банки, 4 компанії представляли сферу переробки морепродуктів, ще чотири компанії представляли сферу сільськогосподарського виробництва, дві будівельні компанії, одна – енергетична та одна авіаційна. Я вважаю, що є добра перспектива співпраці. Ісландська делегація поділилась з нами цікавими проектами щодо екології та енергозбереження, запропонувавши кредит під 3% річних у гривнях. Це надзвичайно вдала модель співпраці. Крім того, було обговорено питання використання термальних вод, що є у Мостиському районі, для продукування альтернативної енергії.”
Нагадаємо, 8 листопада у Львові розпочав роботу українсько-ісландський бізнес-форум, участь у котрому взяла й ісландська делегація, очолювана міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Республіки Ісландія Валгердур Сверрісдоттір. На форумі цю державу преставили понад 20 підприємств.
Дипломатичні відносини між України та Республікою Ісландії встановлені ще 30 березня 1992 року, а на початку жовтня 2003 року було відкрите Почесне консульство Ісландії у Києві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ