Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Надзвичайні події

Україна заборонила імпорт овочів з ЄС

Україна тимчасово заборонила імпорт із країн Євросоюзу деяких продуктів рослинного походження без надання офіційного документа про проведення дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички.

У список заборонених продуктів віднесені картопля, помідори, цибуля, капуста, морква, буряк, огірки, бобові та деякі інші, повідомляють Подробнсоти.

Документ про проведення дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички має видавати уповноважений орган країни-експортера, або овочі повинні досліджуватися в державних лабораторіях ветеринарної медицини. Таке рішення ухвалене Міністерством аграрної політики і продовольства України та Головною державною інспекцією з карантину рослин з метою попередження ввезення на територію України небезпечних продуктів рослинного походження.

Нагадаємо, небезпечна кишкова інфекція в Європі, викликана рідкісним штамом бактерії E.coli, забрала життя понад 50 осіб. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє, що захворювання зафіксовані в 16 країнах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ