Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Україна закликала ЄС рішуче відреагувати на теракт проросійських терористів під Волновахою

Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв поінформував керівництво Євросоюзу про брутальний теракт під Волновахою, скоєний проросійськими бойовиками, та закликав до негайного і рішучого засудження з боку ЄС.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у Представництві України при ЄС.

«Трагедія під Волновахою на Донеччині – черговий наочний приклад, коли мішенню терористів стало мирне населення, переважно жінки. Всупереч численним закликам та заявам з боку ЄС, підтримувані Росією терористи не припиняють обстрілів української території. Політика умиротворення агресора призводить до ще більших людських жертв», - заявив посол України при ЄС.

Він наголосив, що «події під Волновахою не можуть розглядатися інакше, ніж акт тероризму.

«Я закликаю ЄС разом з експертами Місії ОБСЄ долучитися до розслідування цього жахливого інциденту та вжити невідкладних кроків для запобігання подібних терористичних атак. Трагедія під Волновахою, рівно як і систематичне невиконання Мінських домовленостей російською стороною, має стати предметом розгляду на засіданні Ради Міністрів ЄС у закордонних справах 19 січня, а також на Саміті ЄС 12-13 лютого, де одним з ключових питань буде вироблення стратегії посилення боротьби з тероризмом», - наголосив Єлісєєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ