Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна запропонувала постраждалим під час пожежі у Бразилії лікування в Донецьку

Україна запропонувала Бразилії лікування в Донецькому опіковому центрі постраждалих внаслідок пожежі в нічному клубі в місті Санта-Марія у Донецькому опіковому центрі.

Зокрема, 29 січня відбулася телефонна розмова міністра закордонних справ України Леоніда Кожари зі своїм бразильським колегою Антоніо Патріотою.

"Бразильській стороні було запропоновано можливість надання допомоги в лікуванні постраждалих в Донецькому опіковому центрі, який має великий досвід лікування опіків і пересадки шкіри", - заявив Кожара.

За даними МЗС, глави двох зовнішньополітичних відомств обговорили підготовку двосторонніх візитів на високому та найвищому рівнях, а також питання взаємодії в реалізації спільних масштабних проектів,зокрема в аерокосмічній галузі.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість жертв пожежі в нічному клубі на півдні Бразилії збільшилася до 235 людей. У вівторок помер один із постраждалих, доставлений до госпіталю в Порту-Алегрі із сильними опіками, крім того, були упізнані тіла трьох жертв, яких раніше не було у списках загиблих.

Пожежа в нічному клубі Kiss у місті Санта-Марія стався в ніч на неділю під час концерту, на якому були присутні не менше тисячі осіб. За основною версією, причиною стало використання музикантами піротехнічних засобів. Поліція затримала двох власників закладу та двох музикантів гуртуGurizada Fandangueira. Серед загиблих у трагедії - один з учасників гурту.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ