Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна запроваджує вимоги до "діоксинових" продуктів з Німеччини

Україна з 14 січня запроваджує додаткові вимоги до імпорту продуктів тваринного походження та кормів з ФРН у зв'язку із зараженням м'яса та яєць птиці діоксином. Про це Deutsche Welle повідомили в Держкомветмедицини.

Від п“ятниці вся продукція птахівництва, свинарства та корми для тварин, які завозитимуться в Україну з Німеччини повинна буде супрододжуватися додатковими сертифікаами, де вказані результати дослідження на діоксин.  З такими додатковими вимогами Україна хоче убезпечити себе від потрапляння на її територію продукції, зараженої небезпечною отрутою, яку на початку року виявили у Німеччині.

Заступник голови Державного комітету ветеринарної медицини України Віталій Башинський переконаний, що лабораторний висновок про відсутність діоксинів, який видає державний компетентний орган ФРН, є найкращою гарантією, що заражені продукти не потралять на стіл українцям. «Це гарантує держава, а не виробник про те, що дана продукція, або сировина не міститть будь-яких залишків діоксинів», - сказав Башинський.

Скільки діятиме це обмеження він не уточнив, зазанчивши, що зазвичай такі додаткові вимоги діють від півроку до кількох років. Чи контролюватимуться продукти з додаванням яєць на кшталт макаронів чи випічки, які імпортуються з Німеччини, чиновник не уточнив. Він сказав, що це контролює в Україні державна санiтарно-епiдемiологiчна служба.

Експерти наголошують, що єдиний орган контролю безпеки харчової продукції, який міжнародні організації пропонують Україні створити, міг би ретельніше і ефективніше контролювати не лише «небезпечний імпорт», а й українських виробників.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ