Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна збiльшила вiдбiр газу зі сховищ

Україна з 5 сiчня значно збiльшила вiдбiр газу з пiдземних сховищ газу (ПСГ), повiдомило джерело в урядi.

"Станом на 9 сiчня 2012 року Україна вiдбирала з ПСГ за 102,8 млн куб. м газу на добу, iмпортувала з РФ - по 33,3 млн куб. м газу на добу. Для порiвняння, станом на 9 грудня 2011 року (тобто мiсяцем ранiше) вiдбирали по 61 млн куб. м на добу з ПСГ, 95 млн куб. м iмпортували з Росiї ... Температура, вiдбiр промисловостi та режими роботи ГТС у груднi i сiчнi приблизно однаковi", - сказав вiн, повідомляє ТСН.

За даними спiврозмовника агентства, станом на 9 сiчня 2012 року в ПСГ України зберiгаються 15,7 млрд куб. м газу. "За сьогоднiшнього режиму вiдбору зi сховищ i iмпорту газу до кiнця опалювального сезону палива нам вистачить", - резюмував вiн.

Як повiдомлялося, мiнiстр енергетики та вугiльної промисловостi України Юрiй Бойко заявив, що Україна в 2012 роцi зменшить закупiвлю газу у РФ до 27 млрд куб. м, "Нафтогаз України" своєчасно попередив "Газпром" про скорочення закупiвель.

У свою чергу, росiйський "Газпром" висловив занепокоєння з приводу заяв української сторони, назвавши зниження закупiвель до 27 млрд куб. м. неможливим у рамках поточних домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ