Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Україна здобула ще дві медалі на Паралімпіаді і поставила рекорд

На Паралімпійських Іграх у Токіо українська плавчиня Єлизавета Мерешко виборола бронзову нагороду на дистанції 100 метрів вільним стилем і поставила світовий рекорд, а також "бронзу" здобули параплавці збірної України у змішаній естафеті 4х100 метрів вільним стилем.
Єлизавета Мерешко

Про це інформує "Суспільне".

На фініші Мерешко показала час 1:11.07 хвилин, встановивши новий світовий паралімпійський рекорд. При цьому на дистанції українка поступилася двом суперницям - італійці Джулії Терці та американкці Маккензі Коен, а "бронзу" розділила з китаянкою Цзян Юйянь.

Попри це, саме час Мерешко став світовим паралімпійським рекордом. Хоча саме досягнення вона розділила з китаянкою.

У фіналі запливу 100-метрівки вільним стилем змагалися спортсменки, що представляють клас S6 та S7. Клас S7 вважається "сильнішим" за клас S6, тому Мерешко та китаянка Юйянь боролася із більш сильними суперницями.

Виграти заплив Мерешко та Юйянь не вдалося. Але випередити час світового паралімпійського рекорду у класі S6, який належав саме Мерешко, обом спортсменкам виявилося до снаги.

Італійці Джулії Терці вдалося виграти золоту медаль на 100-метрівці вільним стилем з паралімпійським рекордом - на фініші вона показала час 1:09.21 хвилин. Проте підкорити світовий рекорд, що було встановлено у березні 2012-го австралійкою Жаклін Френі, вона не змогла.

У мікстестафеті Україна була представлена плавцями класів S11 - S13. Марина Піддубна пливла від класу S11, Максим Веракса - S12, а Анна Стеценко та Кирило Гаращенко - у класі S13.

Максим Веракса вдруге виступав у фіналі сьомого змагального дня. Він здобув "срібло" на дистанції 100 метрів вільним стилем.

Перший етап Марини Піддубної збірна України закінчила на шостому місці. Проте на наступних двох українцям вдалося відіграти позиції та перед заключним етапом Кирила Гаращенка йшла вже третьою.

Гаращенку майже вдалося наздогнати бразилійців та представників ПКР. Проте у підсумку Україна фінішувала третьою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ