Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україні загрожує весняне загострення кримінальної обстановки, – Луценко

Лідер Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Луценко розкритикував тотальну зміну керівництва Міністерства внутрішніх справ, яка, з одного боку, пояснюється виключно політичними причинами, а з іншого - послабить міліцію та полегшить життя злочинцям. Про це повідомила «Народна самооборона».

 

На думку Юрія Луценка, новим міністром МВС призначено Анатолія Могильова саме тому, що він буде слухняним виконавцем, який не ставить «зайвих» запитань. «Те, що Могильов є слабким керівником, це очевидно. З моєї точки зору, це просто солдафон, який буде виконувати без жодних сумнівів вказівки особисто Януковича. Янукович хоче бачити в міліції людину зі свого середовища, а Могильов — чистий дончанин, людина, яка не ставить запитання: «як це може бути?» або «навіщо це потрібно?». Це людина, яка буде вимагати жорстко попри будь-які правові або моральні перешкоди», — зауважив екс-міністр.

 

Юрій Луценко розповів, що коли його усунули з посади, «регіонали» пообіцяли всім керівникам обласних управлінь, що ті залишаться на місцях, оскільки новій владі потрібні професіонали. Але новий міністр викликав всіх обласних керівників до Києва і наказав привезти рапорти про звільнення, що, до речі, є незаконним. Лідер «НС» зауважив, що начальників обласних управлінь протримали у МВС 3 години, але ніхто з керівництва міністерства з ними так і не зустрівся.

 

На думку лідера «Народної самооборони», команда заступників Могильова, яка буде призначена, слабкіша від тієї, що працювала з ним, і навіть з Цушком. Як приклад, Ю.Луценко назвав запланованого першого заступника міністра МВС Сергія Попкова — колишнього командувача внутрішніми військами, який під час «помаранчевої» революції розпорядився розігнати Майдан. Ще один приклад — новим заступником міністра, який керує слідством, заплановано призначити не людину, яка має досвід в цій роботі і знаходиться в курсі поточних справ, а виходець з Донецької області. Саме тому Юрій Луценко зазначив, що в нього багато запитань до фаху нових керівників МВС.

 

Екс-міністр сказав, що призначення разом нових начальників обласних управлінь та нових заступників міністра дає в результаті великий розрив у налагодженій раніше роботі міліції, що значно полегшить життя злочинності. «Але зараз про це не думають, бо думають про політичну доцільність. Мені здається, ми отримаємо не фахове міністерство, а міністерство, яке розривається між минулим і майбутнім, і цей розрив може дуже сильно бити на ефективність МВС принаймні перші півроку. Зараз найскладніший період, весняне загострення кримінальної обстановки, воно є найважчим. І тому саме зараз так тотально міняти кадри, викидати їх за борт тільки тому, що вони працювали з Луценком, є абсурдом», — вважає Юрій Луценко.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ