Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українка Світлана Яблонська отримає стипендію ЮНЕСКО-Л’ореаль за створення ранніх маркерів раку

Українка Світлана Яблонська отримає стипендію ЮНЕСКО-Л’ореаль "Жінки в науці". Церемонія нагородження п'яти відомих жінок-вчених премією ЮНЕСКО-Л’ореаль "Жінки в науці" відбудеться 4 березня в Парижі. Про це повідомила прес-служба ЛУБС НБУ з посиланням на бюро інформації громадськості ЮНЕСКО.

 

Цього року лауреатами премії стали Анн Дежан-Ассема (Франція), Рашика Ель Ріді (Єгипет), Лурдес Д.Круз (Філіппіни), Елейн Фукс (США) та Алехандра Браво (Мексика). Кожен лауреат отримає 100 тис.дол.

 

Премія ЮНЕСКО-Л’ореаль "Жінки в науці" була заснована в 1998 році для заохочення і підвищення ролі жінок-вчених, що внесли вагомий внесок до науки в таких галузях, як фізика, хімія, біологія, генетика, фізіологія. Щороку вона присуджується п'яти лауреатам, що представляють п'ять регіонів світу - Африку, Латинську Америку, Північну Америку, Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Європу.

 

Крім того, 3 березня в штаб-квартирі ЮНЕСКО 15 молодих жінок, що присвятили себе науковій діяльності, отримають заохочувальні стипендії ЮНЕСКО-Л’ореаль "Жінки в науці". Ці стипендії дозволять їм проводити свої дослідження у всесвітньо відомих зарубіжних лабораторіях. Стипендії (кожна у розмірі 40 тис.дол.) розраховані на два роки.

 

У поточному році серед стипендіатів з Європи - Світлана Яблонська, яка реалізовуватиме на факультеті медицини в Університеті Піттсбурга (США) дослідницький проект, направленим на створення ранніх маркерів раку шийки матки і визначення ділянок, що вимагають лікування із застосуванням нових медикаментозних препаратів.

 

За даними ЮНЕСКО, жінки складають лише 27% від загального числа вчених всього світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ