Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Україномовний Гаррі Поттер поїде зі Львова в тур по Східній Україні

Сьогодні, першого жовтня, у Львові провів автограф-сесію перекладач книги „Гаррі Поттер і смертельні реліквії” Віктор Морозов. Від завтра презентація української книги про чарівника проходитиме у містах Східної України. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив перекладач Віктор Морозов.
„В Українській книгарні сьогодні було не дуже багато людей, бо час був такий, що люди на роботі, діти – у школах. Але Львів, як завжди, гостинно зустрів нас. Переклад сьомої книги вдавався легко”, – розповів Віктор Морозов.
Він зазначив, що український переклад добре купують на Східній Україні. „З досвіду попередніх видань, у нас вже є постійні шанувальники із російськомовного населення. Завтра ми з Іваном Малковичем поїдемо у Дніпропетровськ, також відвідаємо Запоріжжя, Одесу. У нас навіть більше листів від видавництв та читачів Східної України з подяками та цікавими відгуками”, – розповів Віктор Морозов.
Листівки російських видавців із закликом купувати книжку про Гаррі Поттера російською мовою Віктор Морозов назвав некоректним. „Це були не просто листівки, а маніпуляція, бо вказувалася назва українською мовою, людям пропонували замовити російський переклад. Але про це вказували. Люди думали, що купують український переклад „Гаррі Поттера”, – розповів Віктор Морозов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ