Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська Асоціація видавців та книгорозповсюджувачів шукає шляхи до єднання

Сьогодні, 14 вересня 2006 року, у Львові у Палаці мистецтв в рамках 13-го Форуму видавців розпочалося засідання „круглого столу” „Книжкове братство України: пошук шляхів до єднання”, який проводить Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.
Учасниками „круглого столу” є видавці, автори, поліграфісти, книгорозповсюджувачі та бібліотекарі. „Недавно у нас відбулося засідання Держкомтелерадіо, де ми розглядали певні підсумки роботи, і хочу сказати, що зараз ситуація з видавництвом в Україні переживає стан невизначеності, — розповів президент Асоціації видавців України Олександр Афонін. — Ми почали черговий раунд боротьби за українську книгу - нашої галузі в Україні ніколи не було, українські видавці зустрічаються лише на великих виставках та форумах, наші потреби на рівні держави не вирішуються”.
За його словами, однією з основних проблем видавництва в Україні є дуже слабкий контакт між самим виробництвом і вищими навчальними закладами, які готують фахівців видавничої сфери. „Наші проблеми породжені економічними та політичними чинниками, проте дуже часто ми самі створюємо собі труднощі та проблеми, ставлячи понад усе піар-інтереси і тим самим спотворюємо загальну картину нашого бачення книги, — розповів віце-президент Асоціації видавців Василь Теремко. — Нова структура видавництва в Україні повинна активізувати діяльність вищих навчальних закладів та кафедр, що готують спеціалістів у цій сфері, а також повинен функціонувати Кодекс професійної честі, яким повинен послуговуватись та визнавати кожен учасник ринку книговидавців”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ