Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Українська бібліотека у Москві запрацювала, – МЗС

Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу у звичайному режимі. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, повідомила прес-служба міністерства.

"Після завершення періоду новорічних та різдвяних свят Бібліотека української літератури міста Москва продовжує роботу у звичайному режимі, відновлено роботу її читацького та абонентського залів, проводяться планові культурно-просвітницькі заходи", - зазначив він.

За словами Волошина, посол України в РФ Володимир Єльченко підтримує постійний діалог з представниками російських державних установ з метою врегулювання всіх питань, пов’язаних з забезпечення подальшого безперешкодного функціонування бібліотеки.

Як відомо, за інформацією ЗМІ, 23 грудня відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ під час обшуку вилучив з бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, у яких було виявлене це слово. Це, зокрема, книжки про митрополита Андрія Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху "Пора", а також примірники газет "Нація і держава", "Шлях перемоги", "Українське слово".

26 грудня директор бібліотеки Наталія Шаріна повідомила, що після цього бібліотека була опечатана і закрита. За її словами, 24 грудня у бібліотеці пройшов другий обшук, внаслідок якого були вилучені жорсткі диски з комп`ютерів, а також читацькі квитки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ