Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Українська молодь Христові використовує свої приміщення не за призначенням, – депутат

Керівництво громадської організації «Українська молодь – Христові» не змогло пояснити депутатам, чому частину їхніх приміщень використовують інші особи не за призначенням. Про це 26 січня 2012 року заявила член комісії комунального майна і власности свободівка Ірина Шалаковська, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

За словами депутата, організація "УМХ"  займала за адресою Пекарська, 13 площу 319, 9  квадратних метрів офісних приміщень та 131, 5 квадратних метрів, на яких розташовані гаражі; за адресою Біберовича, 9 – 251,4 квадратних метри, Винниченка, 6 – близько 60 квадратних метрів.

«Ще у грудні 2011 року на сесії міської ради депутати затвердили ухвалу про передачу цій молодіжній християнській організації приміщення площею 319,9 квадратних метрів за адресою Пекарська, 13 з пільговою орендною платою 1 грн. у рік. Окрім цього, Львівська обласна рада надає цій організації 60 квадратних метрів за адресою Винниченка, 6 – також на пільговій основі за 1 грн. у рік. Прикро, що керівництво УМХ свідомо вводить громадськість в оману, повідомляючи, що депутати буцімто намагаються відібрати площу в організації, нібито викидаючи християнську молодь на вулицю.

За адресою Пекарська, 13 депутати не погодили продовження оренди на 131,5 квадратних метрів – це площа, де розміщено 5 гаражів, які пустують і не використовуються організацією багато років, що призводить до конфлікту з мешканцями сусідніх будинків.

У приміщенні, що за адресою Біберовича, 9, згідно з умовами договору, ця громадська організація зобов’язувалася облаштувати спортзал для оздоровлення дітей дошкільного та шкільного віку. Проте, як виявилося, частину приміщення використовують сторонні особи, які облаштували тут тренажерний зал, і займаються тут зовсім не діти. Згідно з нашою інформацією, "доброчинна пожертва", щоби займатися тут, складає 150 грн. Відповідно, прокуратура Галицького району Львова подала позов до Господарського суду Львівської області в частині захисту інтересів громади щодо нецільового використання цих приміщень», – зазначила Ірина Шалаковська.

«Українська молодь – Христові» – організація, яку заснував ще Андрей Шептицький і яка у своїй діяльності завжди керувалася християнськими цінностями. Це організація, про яку у Львові з доброго боку знає майже кожен львів’янин. Ми не хочемо вірити, що керівництво молодіжної організації «Українська молодь – Христові» використовує  її добре ім’я в корисливих цілях. Йдеться, зокрема, про те, що під час обстеження орендованих організацією приміщень частину площ займали суб’єкти господарювання, які не мають жодного відношення до молодіжної християнської організації. Постає питання: невже організації, яка нараховує близько 80 активних членів, не вистачає майже 400 квадратних метрів у центрі Львова для ведення діяльности? Сподіваємося, що ті приміщення, які отримала «Українська молодь – Христові», використовуватимуть за призначенням і згідно зі статутною діяльністю, а ми, в свою чергу, завжди  допомагатимемо добрим намірам організації у вихованні молоді», – додала депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ