Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська православна церква закликала українців на Пасху піти до храму

Українська православна церква Московського патріархату та Українська православна церква Київського патріархату закликають українців відвідати пасхальні богослужіння. Про це представники УПЦ МП та УПЦ КП сказали на прес-конференції.

"В це свято я хочу, щоб у храми на богослужіння прийшло якомога більше людей", - сказав глава інформаційно-видавничого управління УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря).

Він зазначив, що до церкви можуть прийти всі люди незалежно від того, чи дотримуються вони посту чи ні, чи прийдуть вони з великодніми дарами або без.

На думку Євстратія, якщо людина відвідає пасхальне богослужіння, то вже не зможе залишатися байдужим до цього світлого свята.

У свою чергу, голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій (Коваленко) також закликав українців відвідати храми.

"Церква закликає прийти всіх до храму", - сказав він.

При цьому Георгій зазначив, що навіть ті, хто не дотримувався посту, ще можуть постити в дні страсного тижня, що залишилися, і їм не обов'язково чекати наступного року для дотримання посту.

На його думку, людям слід дотримуватися посту хоча б дні, що залишилися, для того, щоб долучитися до шляху Ісуса Христа в ці дні.

Крім того, представники УПЦ МП і УПЦ КП, а також єпископ-помічник Київської архиєпархії Української греко-католицької церкви владика Йосиф (Мілян) закликали українців слідувати церковній традиції в дні страсного тижня і висловили надію, що Великдень матиме для українців не лише утилітарне значення, але стане справжнім духовним святом.

Президент Віктор Янукович відвідає пасхальне богослужіння у Києво-Печерській лаврі в ніч 3 на 4 квітня, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ