Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

​Українська сторона СЦКК повідомила про порушення з боку збройних формувань РФ

​Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Протягом минулої доби виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 24 одиниці військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. 

Зокрема в зоні дій так званого «1 армійського корпусу», всього розміщена 21 одиниця озброєння та військової техніки.

З початку тижня було виявлено 287 одиниць військової техніки збройних формувань РФ,  з них: 07.02.2022 – 1 одиниця; 08.02.2022 – 104 одиниці; 09.02.2022 – 148 одиниць; 10.02.2022 – 10 одиниць; 11.02.2022 – 24 одиниці.

Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях регулярно супроводжується перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України залишають за собою право відкривати вогонь у відповідь у випадку наступальних дій після невдалої спроби використання координаційного механізму по реагуванню на порушення режиму припинення вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ