Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українська стрічка "Мої думки тихі" режисера Антоніо Лукіча восени вийде на HBO Europe

Створений за підтримки Держкіно дебютний повнометражний фільм режисера Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" цієї осені з’явиться на європейській стрімінговій платформі HBO Europe.

За словами продюсерів стрічки Дмитра Суханова та Алли Бєлой, контракт міжнародного сейлз агента Reason8 Films (UK) був підписаний ще навесні, але тільки зараз завершився етап передачі всіх матеріалів стрічки згідно з міжнародними стандартами QC компанії HBO.

Реліз фільму планується восени 2020 року.

Нагадаємо, що вперше ліричну комедію Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" було показано 4 липня 2019 року у секції East of West 54-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де фільм отримав Спеціальну нагороду журі. 

В Україні кінофестивальна прем'єра стрічки відбулася під час 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм отримав приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу (Ірма Вітовська-Ванца) та спеціальну згадку журі (Андрій Лідаговський).

У 2019 році фільм отримав також Національну премію кінокритиків "Кіноколо" у категоріях "Відкриття року" (Антоніо Лукіч) та "Найкраща акторка" (Ірма Вітовська-Ванца). У 2020 році стрічка стала лауреатом Національної кінопремії України "Золота Дзиґа" у чотирьох номінаціях: "Найкращий фільм" (реж. Антоніо Лукіч, продюсери Дмитро Суханов, Алла Бєлая), "Найкращий сценарій" (Антоніо Лукіч, Валерія Кальченко), "Найкраща жіноча роль" (Ірма Вітовська) та "Відкриття року" (Антоніо Лукіч).

Фільм вийшов в український прокат 16 січня 2020 року всього на 91 екрані, проте стрічка протрималась в українському прокаті п'ять тижнів й зібрала 9,4 млн грн. Повторний реліз стрічки в Україні відбувся 5 березня 2020 року, до Міжнародного жіночого дня.

Крім того, "Мої думки тихі" стали першим в сучасній історії фільмом, що вийшов в прокат у Білорусі українською мовою.

Нагадаємо, що кінопроєкт "Мої думки тихі" став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка стрічки склала 8 млн 678,7 тис. грн. при загальній вартості виробництва 9 млн 230,8 тис. грн. Спродюсували картину Дмитро Суханов та Алла Бєлая (студія "Toy Cinema"). Зйомки проходили в Києві, у Карпатах та на Закарпатті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ